Loading...

Language

Македонски

Управување со

Во долниот дел е осум функција копчиња:

Тетрис Онлајн

Класичен Тетрис со способноста да се игра онлајн еден на еден како игра од 90-тите. Дури и кутија дизајн е идентичен. Многу кои на него гледаат за прв пат, се чувствуваат бран на носталгија. Овој прирачник конзола дојдоа за во 1994 година. Таа беше позната на пазарот под такви имиња како "Супер ТУЛИ ИГРА 9999 во 1" или "8 во 1". Играчка стана хит и ги освои срцата на многу гејмери. Денес се доживува Ренесанса и пренесени во дигитален формат.

Правилата на игра

Играта се одвива на две-димензионални поле "стакло" големина од 10 до 20 клетки. Од врвот до дното бројки се паѓа tetrominoes (4 коцка). Играчот има способност да се движат ги хоризонтално и ротираат се додека паѓа слика не abut било која површина (на работ на полето, и други облици, на дното на чашата). Десно на екранот играчот гледа дека тој ќе падне понатаму Следната, ова ви овозможува да се планира потези.

Ако коцки целосно ќе се пополни ред, тоа ќе исчезнат. Ќе добиете одреден број на поени. Сè беше поголем, падот во бројот на исчезнати редови. Играчот е задача е едноставна: да се освојат поени, додека фигура допира горниот раб на полето за играње. Најдобрите поени – се зачувани во меморија.

Историја на играта

Можност да играат Тетрис ние должиме на инженер-програмер на СССР Алексеј Pajitnov. Тетрис е измислен во 1984 година. Играта стекнато во текот на неколку години. Вкупната продажба изнесува повеќе од 100 милиони копии.